Функции и управление

 

Auto Adaptation

Mitsubishi Electric с гордост Ви представя нова революционна система за контрол, която допринася за повече комфорт и енергийна ефективност. Тя е базирана на информация, показваща, /temp kriva.jpgче 1 °C спад в температурата на водата подобрява коефициента на трансформация на системата Въздух - Вода с 2%. В традиционните системи за контрол температурата на водата се определя въз основа на предварително изготвена температурна крива спрямо реалната външна температура. Това обаче изисква сложни настройки и зависи от множество външни фактори, които затрудняват достигането до оптимална температура на водата.

Auto Adaptation функцията на Mitsubishi Electric автоматично проследява промените в топлинния товар и коригира температурата на водaта спрямо тях.

Революционната функция Auto Adaptation измерва стайната и външната температура, след което изчислява нужната топлинна мощност за сградата. Освен това, чрез оценка на бъдещите промени в стайната температура, системата работи за предотвратяване на излишните повишения на температурата на водата. Стабилна стайна температура, висока енергийна ефективност и оптимален стаен комфорт могат да бъдат постигнати едновременно и то без сложни настройки. 

 /Dvukomp upr na temp na h2o.jpg

         


 

 /Prognoza bydeshta staina temp.jpg

Двузонален контрол

Едновременното създаване на две различни температурни зони осигурява комфортно и изключително удобно отопление. Системата Ecodan предоставя възможност за задаване на две различни стойности на температурата, които се използват за два различни вида отоплителни тела. Системата позволява регулиране на температурата, когато са необходими различни стойности за две различни помещения или два различни топлинни източника, например 50oC за радиаторите и 35oC за подовото отопление. Освен това изготвянето на график за всяка зона може да се извършва отделно чрез главния контролер. 

/dvuzonalen kontrol.jpg

Интелигентно управление на втори енергиен източник

Не е необходимо да изхвърлите съществуващия си котел. Автоматичното превключване позволява още по-ефективна работа.

Гъвкавостта на интелигентното управление на Ecodan позволява на системата да се комбинира с котел, който вече е в употреба. Автоматичното превключване позволява още по-ефективен режим на работа. Освен това, този контрол може да определи кой източник на топлина (Ecodan или котелът) оперира, съобразено със ситуацията. Клиентите, които имат съществуващ котел, могат да се възползват от икономичната работа на системата Ecodan.

Интелигентна система, комбинираща съществуващ котел с Ecodan:

/int upr na 2 en iztochnik.jpg

Превключване на източника на топлина – Изберете подходящия за Вашите нужди метод за управление.

 Четири различни методики за комбинирано управление:

 1) Превключване, базирано на реалната външна температура.

 2) Превключване, базирано на текущи разходи.

 3) Превключване, базирано на нивата на емисиите на CO2.

 4) Превключване, базирано на външен сигнал, например прекъсване на тока от електрическата компания.

 SD Карта

Първоначалните настройки на Ecodan сега са по-лесни от всякога. Специалният софтуер позволява те да бъдат запазени на SD карта с помощта на персонален компютър. Единственото, което трябва да направите, е да преместите SD картата от компютъра до слота във вътрешното тяло.

/sd karta.jpg

 

/melcloud logo.jpgMELCloud (безжичен WiFi адаптер) позволява бързо и лесно дистанционно управление и контрол на телата Ecodan

MELCloud e част от ново поколение безжични контролери, които позволяват управление на Ecodan от компютър, лаптоп или смартфон чрез интернет връзка. Дистанционното управление на системите на Ecodan чрез услугата MELCloud е лесно и бързо – това, от което имате нужда, е само безжична интернет връзка и компютър във Вашия дом. Свързвате рутера чрез натискане на бутона WPS и вече имате безжична връзка с Вашата Ecodan система.

/melcloud.jpg Контакти

Централен офис
София 1517
бул.Владимир Вазов 52

тел.: 02/9431134
факс: 02/9431140
e-mail: sofia@climacom.com

Работно време:
от понеделник до четвъртък:
08:30 до 18:00
 
петък - 08:30 до 17:30

събота - 09:00 до 17:00

неделя - почивен ден

/head-office.png