Въпроси и отговори

  1. Ecodan използва инверторна технология – какво означава това? Системата Ecodan е оборудвана с инверторен компресор, което означава, че тя ще произвежда точно толкова енергия, колкото е нужна в момента, не повече и не по-малко. Това става чрез регулиране на честотата на компресора на малки стъпки.
  2. Топлата вода ще бъде ли достатъчно топла? Не съществува осезаема разлика в доставената топла вода – Ecodan системите могат да предоставят вода с температура до 60ºC, дори при -25ºC без допълнителни електрически нагреватели.
  3. Ecodan ще работи ли при минусови температури? Да, термопомпата Ecodan функционира при ниски температури, дори и при -25ºC. Системата е проектирана да работи с оптимално ниво на ефективност по всяко време на годината. Технологията, която използва, автоматично ще настрои системата така, че никога да не използва повече енергия отколкото е необходимо в даден момент, създавайки един от най-енергоефективните методи за отопление на дома и осигуряване на топла вода за битови нужди.
  4. Шумни ли са термопомпите? Някои термопомпи са по-шумни от други. По-старите технологии, като тези с компресори с фиксирана скорост, са значително по-шумни в сравнение с новото поколение инверторни термопомпи. Ecodan е лидер на пазара и се отличава с шумово ниво от 49dB на 1м разстояние и при пълна мощност на системата. Много други термопомпи имат ниво на шумови емисии с 3dB по-високо от това на Ecodan. Тази разлика може да не звучи значителна, но измерено по логаритмичната скала 3dB увеличават шума двойно.
  5. По какво се различава термопомпата Въздух - Вода от термопомпата Земя - Вода или Вода - Вода? Термопомпите Земя - Вода или Земя - Въздух черпят от абсорбираната в земята енергия, докато термопомпите Въздух - Вода „улавят“ топлинната енергия във външния въздух, която се подновява ежедневно от слънцето. Инсталирането на термопомпа Въздух - Вода е многократно по-лесно и много по-евтино.
  6. Възможно ли е да се комбинират радиатори и подово отопление в една и съща система? Да. Чрез интелигентното управление на термопомпата Ecodan и инсталиран допълнителен смесителен вентил, може да бъде поддържана различна температура в радиаторите и в подовото отопление.
  7. За кои видове имоти са подходящи термопомпите Въздух - Вода? Термопомпите Ecodan са подходящо пълно или частично решение за по-голямата част от съществуващите жилища и нови постройки, които имат добра топлоизолация. За да се постигне максимално ниво на енергийна ефективност, имотът е добре да разполага с двоен стъклопакет, подова и таванна изолация, както и стени с въздушен изолационен слой. Термопомпата от своя страна трябва да има необходимата мощност, за да отговори на максималното потребление на топлинна енергия на имота при най-неблагоприятни (студени) условия.
  8. Може ли термопомпата Въздух - Вода да се използва в комбинация с други технологии? Да, с помощта на подходящи системи за управление, термопомпата може да работи както като помощен източник на топлина, така и като главен, в комбинация с всеки друг агрегат или възобновяем енергиен източник.
  9. Лесно ли се инсталира термопомпата Ecodan? Много строители използват термопомпени системи в новото строителство. Дори и да не притежавате новопостроен имот, Ecodan лесно може да бъде пригоден към вече съществуващата Ви постройка, като монтажът и настройката ще отнемат на един квалифициран инсталатор от 1 до 2 дни.
  10. Каква е мощността на системата Ecodan и от какво захранване се нуждая? Ecodan може да предостави от 5kW до 23kW отоплителна мощност. Тъй като е проектирана за бита и употреба в домашни условия, е подходящо монофазно или трифазно захранване, в зависимост от модела.

Контакти

Централен офис
София 1517
бул.Владимир Вазов 52

тел.: 02/9431134
факс: 02/9431140
e-mail: sofia@climacom.com

Работно време:
от понеделник до четвъртък:
08:30 до 18:00
 
петък - 08:30 до 17:30

събота - 09:00 до 17:00

неделя - почивен ден

/head-office.png